top of page

CURRENT AFFAIRS - CSEET MCQ SERIES 4

Updated: Apr 6, 2023

  1. Which airport began its operations from March 8, 2021 with the maiden flight from Delhi? a. Agra b. Bareilly c. Kanpur d. Aligrah

  2. What is the new name of Rajya Sabha and Lok Sabha TV? a. Sankalp b. Sansad c. Bharat d. Lok Manya

  3. The Financial Action Task Force (FATF) on February 25, 2021 retained Pakistan on its 'grey list' till when? a. June 2021 b. August 2021 c. September 2021 d. October 2021

  4. Which city topped the list of cities in ease of living in 2020? a. Delhi b. Bengaluru c. Pune d. Hyderabad

  5. Which country has assumed the Chairmanship of BRICS for 2021? a. Brazil b. Russia c. India d. China

  6. Union Environment Minister Prakash Javadekar inaugurated Atal Paryavaran Bhavan in which union territory? a. Jammu & Kashmir b. Lakshadweep c. Ladakh d. Puducherry

  7. Which state will host Khelo India University Games 2021? a. Madhya Pradesh b. Karnataka c. Kerala d. Haryana

  8. Who won Dadasaheb Phalke Award 2021 in the 'Critic's Best Actor' category? a. Sushant Singh Rajput b. Akshay Kumar c. Ajay Devgan d. Kay Kay Menon

  9. Which state has become the first one to table a paperless budget? a. Madhya Pradesh b. Karnataka c. Kerala d. Uttar Pradesh

  10. Which state/ UT's government fell on February 22nd after losing a trust vote? a. Karnataka b. Tamil Nadu c. Puducherry d. Kerala Answers 1-b 2-b 3-a 4-b 5-c 6-b 7-b 8-a 9-d 10-c

5 views0 comments

Recent Posts

See All

Methods and Measures of GDP with Examples with MCQs

Methods and Measures of GDP with Examples: Gross Domestic Product (GDP) is a crucial measure of a nation's economic activity. Here's an explanation of the different methods and measures of GDP with ex

bottom of page