top of page

Logical reasoning CSEET Part 1

  1. Which year will have the same calendar as that of 2012?

(a) 2020 (b) 2040 (c) 2025 (d) 2031

  1. Which of the given years will have the same calendar as that of year 2003?

(a) 2013 (b) 2014 (c) 2015 (d) 2016

  1. If 15th August, 2011 was Monday, what day of the week was on 17*' September, 2011? a. Saturday b. Sunday c. Friday d. Thursday

  2. If 1st January, 2001 was Monday, then what day of the week was it on 31st December, 2001? a. Wednesday b. Friday c. Monday d. Saturday

  3. First day of a leap year is Wednesday, then what day of the week was it on 31st December in that year? a. Thursday b. Saturday c. Monday d. Friday

  4. If 1st January, 2007 was Monday, then what day of the week lies on 1st January, 2008? a. Monday b. Tuesday c. Wednesday d. Sunday

  5. If 1st January, 2008 is Tuesday, then what day of the week lies on 1st January, 2009? a. Monday b. Wednesday c. Thursday d. Sunday

  6. If 4th Saturday of a month was 22nd day, then what was the 13th day of that month? a. Tuesday b. Wednesday c. Thursday d. Friday

  7. If 26th January, 2011 was Wednesday, then what day of the week was it on 26th January, 2012? a. Monday b. Tuesday c. Wednesday d. Thursday

  8. 56.If Republic day was celebrated in 1996 on Friday, on which day in 2000 Independence day was celebrated? a. Monday b. Tuesday c. Wednesday d. Saturday

  9. If 27th March, 1995 was a Monday, then what day of the week was 1st November, 1994? a. Sunday b. Monday c. Tuesday d. Wednesday

  10. What was the day of the week on 1st April, 1901 ? a. Sunday b. Monday c. Wednesday d. Saturday

  11. On which day of the week does 28th August, 2009 fall? a. Sunday b. Monday c. Tuesday d. Friday

  12. Ashu was born on 19th August, 1992 what day of the week was the born? a. Sunday b. Monday c. Tuesday d. Wednesday

  13. 56.On which dates of April, 2012 will a Sunday come?

(a) 5, 12, 19, 26 (b) 1, 8, 15, 22, 29 (c) 3, 10, 17, 24 (d) 7, 14 21, 28

  1. 2 days before yesterday was Friday, then what day of the week will be day after tomorrow? a. Monday b. Sunday c. Saturday d. Wednesday

  2. If a day before yesterday was Thursday, then when will Sunday fall? a. Today b. 2nd day after today c. Tomorrow d. A day after tomorrow

  3. If a day before yesterday was Wednesday, then when will Sunday fall? a. 3rd days after today b. Tomorrow c. Today d. A day after tomorrow

  4. If Thursday falls 2 days after tomorrow, then what day of the week was it on three days before yesterday? a. Monday b. Tuesday c. Wednesday d. Thursday

  5. If day before yesterday was Saturday, then what day of the week will it be after tomorrow? a. Friday b. Thursday c. Wednesday d. Tuesday

  6. 56.Sudha went to watch movie 9 days ago. She goes to watch movies only on Thursday, What is the day of the week today? a. Thursday b. Saturday c. Sunday d. Monday

  7. The day before the day before yesterday is three days after Saturday. What day is it today? a. Tuesday b. Wednesday c. Thursday d. Friday

  8. If the day before yesterday was Wednesday, when will Sunday be? a. Today b. Tomorrow c. Day after tomorrow d. Two days after tomorrow

  9. If January 1 is a Friday, then what is the first day of the month of March in a leap year? a. Tuesday b. Wednesday e. Thursday f. Friday

  10. If day before yesterday was Saturday, then what day of the week will it be on day after tomorrow? a. Friday b. Thursday c. Wednesday d. Tuesday

  11. B 2 B 3 A 4 C 5 A 6 B 7 C 8 C 9 D 10. D 11. C 12. B 13. D 14. D 15. B 16. D 17 C 18 D 19 D 20 C 21. B 22 D 23. C 24 A 25 C

9 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page