top of page

HOMOPHONES - EXPLANATIONS WITH MULTIPLE CHOICE QUESTION AND ANSWERS FOR CSEET




HOMOPHONES - EXPLANATIONS WITH MULTIPLE CHOICE QUESTION AND ANSWERS FOR CSEET

 

A homophone is a word that sounds the same as another word but has a different meaning and is often spelled differently. For example, "to," "too," and "two" are homophones because they sound the same but have different meanings and spellings.

 

 

1. What is a homophone?

A) A word with multiple meanings

B) A word that has the same meaning as another word

C) A word that sounds the same as another word but has a different meaning

D) A word that is spelled similarly to another word

Answer: C) A word that sounds the same as another word but has a different meaning

 

2. Which of the following is a homophone for "ate"?

A) Eight

B) It

C) Wait

D) Great

Answer: A) Eight

 

3. What is a homophone for "flower"?

A) Flare

B) Flour

C) Floor

D) Fleur

Answer: B) Flour

 

4. Which word is a homophone for "pair"?

A) Pear

B) Pail

C) Prayer

D) Pare

Answer: A) Pear

 

5. What is a homophone for "knight"?

A) Night

B) Nite

C) Knighted

D) Kite

Answer: A) Night

 

6. Which word is a homophone for "beach"?

A) Beech

B) Bitch

C) Batch

D) Beachy

Answer: A) Beech

 

7. What is a homophone for "bare"?

A) Bear

B) Bearr

C) Bair

D) Ber

Answer: A) Bear

 

8. Which word is a homophone for "write"?

A) Right

B) Rite

C) Wright

D) Writ

Answer: B) Rite

 

9. What is a homophone for "peace"?

A) Piece

B) Peas

C) Pice

D) Piese

Answer: A) Piece

 

10. Which word is a homophone for "see"?

A) Sea

B) Si

C) C

D) Se

Answer: A) Sea

 

11. What is a homophone for "hair"?

A) Hare

B) Heir

C) Hear

D) Here

Answer: A) Hare

 

12. Which word is a homophone for "sale"?

A) Sail

B) Sell

C) Sayle

D) Sael

Answer: B) Sell

 

13. What is a homophone for "blue"?

A) Blew

B) Blou

C) Blough

D) Bluee

Answer: A) Blew

 

14. Which word is a homophone for "cell"?

A) Sell

B) Selle

C) Celle

D) Sel

Answer: A) Sell

 

15. What is a homophone for "allowed"?

A) Aloud

B) Allow

C) Alow

D) Alloud

Answer: A) Aloud

 

16. Which word is a homophone for "hear"?

A) Here

B) Hare

C) Heer

D) Her

Answer: A) Here

 

17. What is a homophone for "ball"?

A) Bawl

B) Boll

C) Baal

D) Bol

Answer: A) Bawl

 

18. Which word is a homophone for "meet"?

A) Meat

B) Mete

C) Meate

D) Meeet

Answer: B) Mete

 

19. What is a homophone for "die"?

A) Dye

B) Di

C) Diee

D) Dai

Answer: A) Dye

 

20. Which word is a homophone for "flew"?

A) Flue

B) Flu

C) Flew

D) Flou

Answer: A) Flue

15 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page