top of page

One word substitution for CSEET - Business communication

Usually we come across situations where we have bigger sentences, but feel, it can make readers read such lengthy sentences. You may want to replace with one word. Some questions are provided under.

Q1. Open to more than one interpretation; not having one obvious meaning.

(a) trite (b) opposite (c) exceptional (d) ambiguous

Answer- Ambiguous means having or expressing more than one possible meaning, sometimes intentionally.

Q2. Become apparent through the appearance of symptoms.

(a) manifest (b) distinct (c) vague (d) divulged

Answer- Manifest means clear or obvious to the eye or mind.

Q3. based on random choice or personal whim

(a) auxiliary (b) arbitrary (c) allegory (d) ambulatory

Answer- Arbitrary: based on random choice or personal whim, rather than any reason or system.

Q4. the recently dead person in question

(a) obliviate (b) deceased (c) euthanized (d) reposed

Answer- Euthanized: put an animal to death humanely.

Q5. Liquids forming a homogenous mixture when added together

(a) irascible (b) crucible (c) miscible (d) risible

Answer- Miscible: forming a homogeneous mixture when added together

Q6. To delay or prevent someone or something by obstructing them

(a) to perturb (b) to impede (c) to irk (d) to faze

Answer- impede: delay or prevent

Q7. to treat with cruelty or violence

(a) wrong (b) abuse (c) pervert (d) fault

Answer- abuse: cruel and violent treatment of a person or animal.

Q8. to pilfer or steal (something, especially an item of small value) in a casual way.

(a) to loot (b) to filch (c) to rip off (d) to plunder

Answer- filch means to steal or take surreptitiously in small amounts; pilfer

Q9. to have a strong emotional effect on.

(a) to smother (b) to yield (c) to overwhelm (d) to forfeit

Answer- overwhelm: to have a strong emotional effect on.

Q10. A substance that has no therapeutic effect, is used as a control in testing new drugs.

(a) sedentary (b) placebo (c) lax (d) torpid

Answer- placebo: A placebo is a substance or treatment with no active therapeutic effect

Q11. feeling or showing deep and solemn respect.

(a) pious (b) reverent (c) humble (d) devout

Answer- devout: having or showing deep religious feeling or commitment.

Q12. disgusting and an unpleasant smell.

(a) oops (b) ouch (c) darn (d) rancid

Answer- rancid: smelling or tasting unpleasant as a result of being old and stale.

Q13.A period of time during which a person that might have a disease is kept away from other people so that the disease cannot spread

(a) solitude (b) seclusion (c) quarantine (d) desolate

Answer- quarantine: a state, period, or place of isolation in which people or animals that have arrived from elsewhere or been exposed to the infectious or contagious disease are placed.

Q14. to move hurriedly with short quick steps

(a) to scurry (b) to skim (c) to whirl (d) to zip

Answer- Scurry: move hurriedly with short quick steps.

Q15. a person who is not accepted by a social group, especially because he or she is not liked, respected, or trusted

(a) fugitive (b) vagrant (c) pariah (d) tramp

Answer- pariah

Q16. having a sensation of whirling and a tendency to fall or stagger

(a) volatile (b) wild (c) reckless (d) giddy

Answer- giddy

Q17. a rich source of something

(a) antecedent (b) lode (c) node (d) provenience

Answer- lode: a rich source of something.

Q18. to treat with cruelty or violence

(a) wrong (b) abuse (c) pervert (d) fault

Answer- abuse: cruel and violent treatment of a person or animal.

Q19. Relating to or characteristic of hell or the underworld

(a) douse (b) execrable

(c) Elysium (d) infernal

Answer- infernal: relating to or characteristic of hell or the underworld.

Q20. to allay the sorrow or grief

(a) to lament (b) to console (c) distress (d) solace

Answer- Console: to comfort someone at a time of grief or disappointment

91 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page