top of page

LEGAL APTITUDE AND LOGICAL REASONING - CSEET MCQ SERIES 4

Updated: Apr 6, 2023

1. Article 16(2) of the constitution prohibits discrimination against a citizen on certain grounds. Which of the following is not covered under said grounds?

(a) Religion

(b) Caste

(c) Place of birth

(d) Gender

2. Which of the following is not included under Parliament as per the Constitution of India?

(a) House of the People

(b) President

(c) Legislative Assembly

(d) Council of States

3. …………………………………………… of Indian Contract Act, 1872 lays down certain exceptions which make a promise without consideration valid and binding.

(a) Section 24

(b) Section 25

(c) Section 26

(d) Section 27

4. Tort is a …………………………

(a) Civil Wrong

(b) Criminal Wrong

(c) Both Civil and Criminal wrong

(d) None of the above

5. Which of the following is not a disadvantage of Corporate Form of Enterprise?

(a) Expenses of Incorporation and Floation

(b) Limited Liability

(c) Corporate disclosures

(d) Separation of control from ownership

6. Arrange the words given below in a meaningful sequence

1. Seed 2. Irrigation 3. Sowing 4. Rice

(a) 1,3,2,4

(b) 2,1,3,4

(c) 2,3,4,1

(d) 1,2,3,4

7. Choose the odd one

(a) Ordinance

(b) Code

(c) Act

(d) Bill

8. The EXPRESS is coded as 625171952020, in the same pattern, then SOUP is coded as……………………….

(a) 20162217

(b) 20162212

(c) 20151001

(d) 11223344

9. ‘ABCD’ as coded as ‘CEEG’ then ‘STUV’ is coded as ...............

(a) HASW

(b) SAWT

(c) UWWY

(d) NICE

10. Look at this series: 1, 4, 9, 16, 25, What number should come next?

(a) 32

(b) 30

(c) 36

(d) 44

1.d 2.c 3. b 4. a 5.b 6.a 7. d 8. a 9.c 10.c

55 views0 comments

Recent Posts

See All

Methods and Measures of GDP with Examples with MCQs

Methods and Measures of GDP with Examples: Gross Domestic Product (GDP) is a crucial measure of a nation's economic activity. Here's an explanation of the different methods and measures of GDP with ex

bottom of page